Hanneke Tichelaar (zang) en Nely-Jo Hölscher-van Veen
Hanneke Tichelaar (zang) en Nely-Jo Hölscher-van Veen

Moederdagconcert in Ellerhuizen

Algemeen

ELLERHUIZEN - Op natuurkampeerterrein De Rode Kapschuur in Ellerhuizen is zondag 12 mei een moederdagconcert bij te wonen.

Het concert wordt verzorgd door Hanneke Tichelaar (zang) en Nely-Jo Hölscher-van Veen (piano). De dames brengen liederen van Schubert, Brahms, Debussy en Fauré; stukken waarin (moeder)liefde op tal van manieren tot uitdrukking komt.

Hanneke Tichelaar

Hanneke Tichelaar is een veelzijdige mezzosopraan. Ze heeft grote affiniteit met opera en was al te horen als Dido in Purcells Dido and Aeneas en als Dalilah in Samson et Dalilah van Saint-Saëns. Ook in het oratoriumrepertoire is zij thuis. Zij is één van de vaste solisten van het Veenkoloniaal Symfonieorkest. De intiemere setting van kamermuziek ligt haar echter net zo goed.

Nely-Jo Hölscher-van Veen

Nely-Jo Hölscher-van Veen is pianiste met een specialisatie in kamermuziek. Zij werkt met name graag met zangers. Zij volgde mastervlasses bij onder anderen Rudolf Jansen en Bernard Kruysen, Lucienne Bouwman en Aafje Heynis. Hölscher-van Veen maakt ook deel uit van het pianotrio Arte Cordae.

Het concert in Ellerhuizen begint om 15.00 uur. Zie ook www.derodekapschuur.nl.