Wietse Meinardi en Hanneke Ramselaar.
Wietse Meinardi en Hanneke Ramselaar.

Concert Hanneke Ramselaar en Wietse Meinardi in Kloosterburen

Algemeen

KLOOSTERBUREN - Organist Wietse Meinardi en hoboïst Hanneke Ramselaar zullen zondag 12 mei een concert geven bij Podium Nicolaaskerk in Kloosterburen.

De twee brengen een gevarieerd programma met werk van onder anderen Telemann, Bach en Andriessen. Ook klinken er orgelsolo’s van onder anderen Bach en Albert de Klerk.

Wietse Meinardi en Hanneke Ramselaar speelden vorig jaar voor het eerst samen in onder andere de Sint Walburgiskerk van Zutphen. Dat smaakte naar meer en ook dit jaar geven ze her en der concerten. Tijdens het concert in Kloosterburen bespeelt Wietse Meinardi het gerestaureerde Van Oeckelenorgel (1898).

Hanneke Ramselaar

Hanneke Ramselaar studeerde hobo bij Han de Vries aan het conservatorium van Amsterdam. Zij maakte tournees en opnamen met onder andere Orkater, de musical ‘Joseph’, de band The Kik, Het Noord Nederlands Orkest en het Orkest van het Oosten. Sinds de oprichting is zij solohoboïst van het Noordpool Orkest, dat veel bekende artiesten begeleidt. Het orkest speelde op Pinkpop en op het North Sea Jazz Festival en maakte cd’s. Naast haar uitvoerend werk heeft Ramselaar met een aantal collega’s in Groningen Muziekhuis050 opgericht en is zij adviseur bij de Raad voor Cultuur.

Wietse Meinardi

Wietse Meinardi studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria van Groningen en Arnhem, met als bijvak piano. Docenten waren onder anderen Johan Beeftink, Theo Jellema en Bert Matter. Meinardi gaf orgelconcerten in Nederland, Duitsland, Italië, Polen, Frankrijk en Engeland, begeleidt koren en solisten en is vaste organist bij de Asser Bach Cantategroep. In Assen is hij organist van de protestantste gemeente en in de Adventskerk bij de kerkmuziekserie Musica Pro Deo. Meinardi heeft een eigen muziekschool en is tevens orgeladviseur.

Het concert in Kloosterburen begint om 15.00 uur. Kaarten reserveren kan via www.nicolaaskerk.nu.